Over de boeken

Lezen maar!
Als je mijn boeken kent, merk je dat ik over allerlei onderwerpen schrijf: speuren, school, dansen, voetbal, hockey en vooral ook over vriendschap. Ik schrijf voor diverse leeftijden. Hieronder kun je meer over alle leverbare series lezen.

Spekkie en Sproet
Zelf hou ik erg van speuren. En nadat een keer mijn auto was gestolen, verzon ik twee speurders: Spekkie en Sproet. Spekkie heet eigenlijk Marloes, maar omdat ze altijd een spekkie eet, noemt iedereen haar Spekkie. Sproet, met bril en sproeten, is haar allerbeste vriend.

Er zijn al heel veel boeken verschenen over de twee speurders. Er zijn ook twee makkelijke zelfleesboeken – E 4.
Tips nodig voor je spreekbeurt? Ga naar https://www.ploegsma.nl/thema/spekkie-en-sproet/. Ook voor kleurplaten. En een leuke lesbrief.

Voorstelling voor op scholen, maar ook in bibliotheek of in het theater:
SPEKKIE EN SPROET, vrienden door dik en dun.
Dit is een spannende voorstelling, met liedjes en muziek, over Spekkie en Sproet, die nooit opgeven. Samen met muzikant Mattie Poels treed ik op. Zie voor meer informatie en filmpjes onder: Voorstellingen.

Voetbal
Mijn zoon was vroeger een enthousiaste voetballer, maar hield hij niet zoveel van lezen. Daarom begon ik over voetbal te schrijven.De serie VV Oranje Rood (en De Effies) zijn voetbalboeken voor beginnende lezers.

En ken je Kim? Zij voetbalt bij de meisjes en kan dat heel goed! Lees Meiden aan de bal, Meiden willen winnen en Meiden schieten raak!

Wil je het liedje over Bas en De Effies horen?
Kijk onder: Leuke dingen

Dansen met Pip (serie Swing, AVI)

Pip danst heel graag. Maar altijd is er wel wat: ze raakt haar tas kwijt, ze is verliefd op Fredo, of ze valt tijdens een uitvoering…

Hockey
De serie Supersticks gaat over Suzan, Britt en Luna uit ME2. Ze beleven van alles op de hockeyclub…

Lees ook de AVI-serie Mini-sticks, over Saar.

Alleen Beer mocht mee  (vanaf 10 jaar) is een historisch boek over een meisje in WO 2. Ze heet Trudi, en de echte Trudi heeft echt bestaan. Ze vertelde mij over wat ze meemaakte in de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Ik schreef haar verhaal op en ik vind het nog steeds een heel bijzonder boek! Speciaal voor de kinderboekenweek 2020 werd het boek geheel herzien.

Lisa en Jimmy
Wie kent Lisa en Jimmy niet? Er zijn al veel boeken over hen, zoals: Hoi naar school, Zwemmen zonder bandjes, Naar opa en oma Pannenkoek, enz.

AVI-boeken
AVI-boeken schrijven vind ik super leuk. Met weinig woorden moet ik een verhaal maken. Een soort puzzel dus. Er zijn boeken over voetbal en Manege De Roskam, of over Pip, die graag danst.

Piraat Kaat
Ken je Kaat al? Ze wil graag piraat zijn.
Samen met haar hondje Ko woont ze bij het strand.
Het boek Piraat Kaat kun je al heel snel lezen.
De bende van Piraat Kaat is het vervolg.

OPA
Nieuw is de serie over een heel leuke oppas-opa. Als hij komt oppassen, is het nooit saai!

Er zijn al vier delen.

Botel Bibalo

Stel je voor dat je vader een oud schip koopt en er een botel van wil maken. Het overkomt Bart en Bibi en ze moeten wel even wennen aan het idee. Maar al gauw vinden ze het super op het schip. Natuurlijk komen er allerlei vreemde gasten logeren en beleven Bart en Bibi spannende en grappige avonturen op het water.

EXTRA:
Kleurplaat nodig? Ga naar Leuke dingen.
Foto met handtekening nodig? Download de portretfoto, die je vindt onder Leuke dingen.
BOEKENLEGGERS, posters, kleurplaat of een GESIGNEERD boek nodig? MAIL ME.
Of mis je een deel uit een serie? Misschien heb ik het nog wel.
Je kunt me ook vinden op Facebook of Instagram